Zostań menadżerką hotelu

Projekt umożliwia Paniom bezpłatny udział w intensywnym kursie obejmującym m.in. zagadnienia z zakresu zarządzania, współdziałania z otoczeniem i analizy obszaru konkurencji, budowania strategii marketingowej obiektu i zarządzania finansami.

Chcesz zostać menadżerką hotelu.jpg

Cena szkolenia: Bezpłatne

Termin szkolenia: 14.01. 2012 – 29.02.2012

Czas trwania szkolenia: 10 dni / 80 godzin

Miejsce szkolenia: Łódź

Typ szkolenia: Szkolenie otwarte, dofinansowanie z UE

Tytuł projektu: Nowoczesna Menedżerka Obiektu Hotelowego

Termin zgłoszeń upływa: 30.12.20111  

Kontakt w sprawie szkolenia: Anna Warcholak, tel. 422797592, anna.warcholak@nowoczesnamenedzerka.pl

Opcja i tryb szkolenia: Stacjonarne / Weekendowe

Adresaci szkolenia:

  • kobiety zatrudnione w obiekcie hotelowym
  • zatrudnione na stanowisku menedżerskim/zarządzającym
  • zamieszkujące obszar województwa łódzkiego (wg art. 25 KC) lub pracujące na terenie województwa łódzkiego


Cel szkolenia:

Przekazanie uczestnikom kompleksowej wiedzy i praktycznych umiejętności menedżerskich przydatnych w pracy w obiektach hotelowych m.in. w zakresie zarządzania, współdziałania z otoczeniem i analizy obszaru konkurencji, budowania strategii obiektu, sztuki negocjacji i mediacji, zarządzania finansami.

Cel osiągany będzie poprzez udział w intensywnym kursie składającym się z zajęć realizowanych:

  • w formie elastycznej dzięki wykorzystaniu technologii informatycznej (e-learning).
  • w formie stacjonarnej dzięki tej formie uczestnicy będą wspólnie ćwiczyć, dyskutować oraz analizować różne sytuacje a także weryfikować już posiadane kompetencje.

Zajęcia będą odbywały się poza godzinami i miejscem pracy uczestników.


Program szkolenia:

1.Prawne aspekty działalności hotelarskiej

2.Nowoczesne zarządzanie i kierowanie obiektami hotelarskimi

3.Zarządzanie zasobami ludzkimi

4.Public Relations w obiektach hotelowych

5.Zarządzanie finansami w obiekcie hotelowym

6.Kultura, bezpieczeństwo pracy, bezpieczeństwo zdrowotne i żywności, system HACCP

7.Instytucja ubezpieczenia w branży hotelarskiej

8.Marketing w hotelarstwie i gastronomii

9.Gastronomia w obiekcie hotelowym – nowe trendy zarządzania gastronomią

Opis metodyki szkolenia:  Szkolenia będą realizowane w formule mieszanej, czyli poprzez połączenie szkoleń e-learningowych i stacjonarnych. Dzięki temu, zajęcia stacjonarne będą nakierowane na praktyczne rozwiązania, natomiast baza wiedzy będzie odzwierciedlona w zajęciach e-learningowych.

Kwalifikacje po ukończeniu szkolenia:
Po ukończeniu udziału w kursie uczestnicy otrzymają certyfikat ukończenia projektu.

Źródło: inwestycjawkadry.pl

Przeczytaj również:

Bądź liderką!

Poznaj wskaźniki marketingowe 


Dodał(a): Magdalena Milewska , Czwartek 08.12.2011 (aktualizacja: 2011-12-07)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×