Zostań menagerem gastronomii

Podczas szkolenia managerskiego przekazujemy naszym uczestnikom wiedzę dotyczącą nowoczesnego zarządzania zakładem gastronomicznym. Poruszamy także wszelkie prawne aspekty związane z prowadzeniem takiej działalności.

Zostań menagerem gastronomii

Cena szkolenia:
1200 zł za 1 osobę

Termin szkolenia: Od 2011.12.05 do 2011.12.09

Czas trwania szkolenia: Dni 5 / godzin 42

Miejsce szkolenia: Gdańsk (Qubus Hotel Gdańsk)

Typ szkolenia: Szkolenie otwarte

Termin zgłoszeń upływa: 2011.12.04 - Rekrutacja w toku

Kontakt w sprawie szkolenia: tel 126171882

Opcja i tryb szkolenia: Stacjonarne / Środek tygodnia

Minimalna ilość uczestników: 4 os.

Maksymalna ilość uczestników: 10 os.

Zakwaterowanie: nie

Wyżywienie: nie

Materiały dydaktyczne: tak

Skrócony opis szkolenia: Podczas szkolenia managerskiego przekazujemy naszym uczestnikom wiedzę dotyczącą nowoczesnego zarządzania zakładem gastronomicznym. Poruszamy także wszelkie prawne aspekty związane z prowadzeniem takiej działalności.

Adresaci szkolenia: Planujesz otworzyć własny lokal gastronomiczny? Chcesz podjąć pracę na stanowisku managera w restauracji, klubie, kawiarni, hotelu? Pragniesz podnieść swoje kwalifikacje zawodowe? To jest szkolenie dla Ciebie!

Forma przyjmowania zgłoszeń: Zapisy przyjmowane są telefonicznie, mailowo, poprzez formularz zgłoszeniowy lub w siedzibie szkoły do wyczerpania limitu miejsc na konkretny termin.

Cel szkolenia: Celem szkolenia jest zdobycie kwalifikacji do wykonywania zawodu oraz umiejętności w zakresie sprawnego prowadzenia własnej działalności gastronomicznej.

Wiemy, że marketing w gastronomii to nie tylko próba sprostania potrzebom żywieniowym gości, ale też rozbudzenie pragnienia nowych doznań kulinarnych i udziału w innowacyjnych atrakcjach kulturalno – rozrywkowych. Celem Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów jest nauczenie absolwentów naszego szkolenia managerskiego, jak osiągnąć wymienione cele.

Program szkolenia:

1. Wystrój i wyposażenie zakładu gastronomicznego.
2. Dobór pracowników i zarządzanie personelem.
3. Aspekty prawne związane z prowadzeniem działalności gastronomicznej (przepisy sanitarne, dotyczące wydawania koncesji na alkohol, prawo autorskie, prawo pracy, BHP, prawo podatkowe).
4. Komputerowe systemy rozliczeń (Gastro POS, SZEF, CHART).
5. Marketing w gastronomii.
6. Towaroznawstwo alkoholowe i miksologia.
7. Enologia i sommelierstwo (teoria i ćwiczenia praktyczne).
8. Obsługa gości (teoria i ćwiczenia praktyczne).
9. Kontakty z przedstawicielami handlowymi branży gastronomicznej.
10. Układanie karty menu, win i alkoholi.

Szczegółowy program szkolenia:
www.szkolabarmanow.pl

Opis metodyki szkolenia: Szkolenie obejmuje wykłady oraz dyskusje, jak również studium przypadku. Podczas zajęć prowadzone są także ćwiczenia indywidualne i grupowe. Skupiamy się też na wymianie doświadczeń uczestników oraz w miarę możliwości czasowych, na indywidualnych konsultacjach.
Na szkoleniu przedstawiane są konkretne, sprawdzone w innych lokalach rozwiązania.

Kwalifikacje po ukończeniu szkolenia: Szkolenie kończy się egzaminem, na podstawie którego uczestnicy otrzymują Certyfikat Managera Gastronomii w języku polskim i angielskim. Ukończenie szkolenia pozwala na wykonywanie zawodu a także prowadzenie lokalu gastronomicznego.

Zakres usług wchodzących w szkolenie: Posiadamy jako jedyni, ze wszystkich placówek szkolących w zakresie dziedziny zarządzania zakładem gastronomicznym, zintegrowany system obsługi gastro POS i SZEF na którym pracuje większość restauracji w Polsce. Dla osób, których ścieżką kariery jest praca w hotelu lub plany otwarcia własnego ośrodka wypoczynkowego czy pensjonatu proponujemy zapoznanie się podczas szkolenia z systemem CHART, może być on stosowany zarówno w małych jak i dużych obiektach. Jest to profesjonalne oprogramowanie dla hoteli, ośrodków wypoczynkowych, pensjonatów, sanatoriów.

Kursanci otrzymują również autorską płytę demo programu, która daje im możliwość doskonalenia poruszania się w tym systemie nawet po ukończeniu szkolenia. Jest to istotny czynnik, który ma duże znaczenie w znalezieniu pracy na oczekiwanym stanowisku, ze względu na wymogi kwalifikacyjne większości pracodawców w gastronomii, w zakresie znajomości obsługi systemów gastronomicznych.

Stworzyliśmy program badań marketingowych dla restauracji, które zostały otwarte całkiem niedawno lub są tuż przed otwarciem, jak również dla tych, które ukształtowały już swoją pozycję na rynku. Podczas badań analizujemy mocne i słabe strony Twojej restauracji, biorąc pod uwagę takie elementy, dzięki którym będziesz mógł efektywnie oddziaływać na rynek gastronomiczny.

Osobom, które planują otworzyć własny lokal, pomagamy w doborze specjalistycznego sprzętu do zakładu gastronomicznego. Dla osób, które otworzyły własny lokal gastronomiczny po szkoleniu, prowadzimy doradztwo, udzielamy fachowych porad i konsultacji.

Warunki ukończenia szkolenia: Szkolenie kończy się egzaminem składającym się z dwóch części: teoretycznej, sprawdzającej wiedzę niezbędną do zarządzania obiektem gastronomicznym oraz praktycznej, weryfikującą umiejętność profesjonalnej obsługi gości w zakładzie gastronomicznym.

Koszt szkolenia obejmuje udział w szkoleniu oraz materiały dydaktyczne.

Źródło: inwestycjawkadry.pl

Przeczytaj również:

Zostać czy odejść? Oto jest pytanie

Zostań freelancerem!





Dodał(a): Aleksandra Rostkowska , Wtorek 06.09.2011 (aktualizacja: 2011-09-06)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×