Cannelloni Bolognese

Cannelloni wypełnione sosem bolognese to gratka dla fanów kuchni włoskiej. Pyszne, mięsne rurki to świetny odpowiednik spaghetti. Oto przepis na ekspresową wersję tego dania.

Cannelloni Bolognese

Składniki:

  • 15 rurek cannelloni
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 małe cebule
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów
  • 50 dag tartej mozzarelli
  • 1 łyżka oleju
  • zioła włoskie
  • sól

Przygotowanie:

1. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Lekko podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy pomidory z puszki. Marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach, dorzucamy do pomidorów. Chwilę dusimy. Jeśli masz do dyspozycji mikser, możesz wrzucić razem wszystkie składniki i zmiksować. Odlej troszkę sosu. Będzie Ci potrzebny do polania.
2. Dodajemy mięso, energicznie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły. Dopraw. Gotujemy ok. 20 minut.
3. Cannelloni gotujemy (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Dzięki temu nie będziesz już musiała zapiekać makaronu i danie będzie gotowe szybciej.
4. Natychmiast po ugotowaniu napełniamy rurki farszem (jeśli nie zrobisz tego od razu, makaron się sklei).
5. Wierzch polej sosem, który wcześniej odstawiłaś. Posyp mozzarellą.

Przepis: Karolina Czaja
Źródło: MilionKobiet.pl



Przeczytaj również:

Łosoś w papilotach

Zapiekanka makaronowa




Dodał(a): Karolina Czaja , Piątek 16.09.2011 (aktualizacja: 2011-09-15)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (4)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Kara
Pycha....
Dodano: 2011-09-19 23:10:13 Zgłoś nadużycie
paula2509
mmmniam
Dodano: 2011-09-18 10:14:22 Zgłoś nadużycie
olafasola
Pychota:)
Dodano: 2011-09-16 20:57:18 Zgłoś nadużycie
Malibu89
uwielbiam:)
Dodano: 2011-09-16 13:17:58 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×