Duszona pierś z indyka z serem mozzarella

Nie masz czasu na przygotowanie obiadu albo właśnie dowiedziałaś się, że za chwilę wpadną goście? Przygotuj duszoną pierś indyka z serem mozzarella, którą możesz podawać zarówno z pieczonymi ziemniaczkami, jak i chlebem.

iStock-614631484 (1).jpg

SKŁADNIKI

  • 700 g piersi z indyka,
  • olej,
  • mąka pszenna,
  • oliwa z oliwek,
  • cebula,
  • 5 ząbków czosnku,
  • 6 pomidorów,
  • 100 g sera mozzarella,
  • oregano,
  • cukier,
  • pieprz,
  • sól.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Piersi z indyka umyj dokładnie pod zimną bieżącą wodą. Pokrój je na filety, oprósz solą i pieprzem oraz panieruj w mące. Następnie obsmaż indyka na rozgrzanym oleju roślinnym. W oddzielnym rondelku rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej posiekaną cebulę, czosnek i miąższ z pomidorów posiekanych w kostkę. Całość mieszaj dokładnie i dopraw oregano. Do smaku możesz dosypać odrobinę cukru. Do sosu dodaj piersi z indyka i duś je około 20 minut. Mięso możesz podawać z delikatnie roztopionym serem mozzarella i chrupkim pieczywem. 

Zdjęcie: iStock


Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Poniedziałek 28.11.2016 (aktualizacja: 2016-11-28)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×