Piersi z indyka w marynacie z czosnku i natki pietruszki

Delikatne mięso indyka zyska jeszcze więcej niesamowitego aromatu, jeśli dodasz do niego tą wspaniałą marynatę!

iStock-540388998.jpg

Składniki

  • 500 g piersi z indyka,
  • 2 pomidory,
  • papryka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 40 g boczku,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1 łyżka octu,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz. 

Sposób przygotowania 

Czosnek obierz oraz utrzyj widelcem z solą i pieprzem. Natrzyj nim indyka. W oddzielnej miseczce wymieszaj ocet i olej. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki, a następnie dodaj je do octu i oleju. Do marynaty dodaj również posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojoną w paski paprykę. Tak przygotowaną marynatą polej indyka i wstaw na noc do lodówki. Boczek pokrój w kostkę, włóż go do naczynia żaroodpornego i delikatnie podsmażaj. Następnie dodaj piersi z indyka i doprowadź do zarumienienia. Całość piecz w piekarniku przez około godzinę. Smacznego!

Zdjęcie: iStock

Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Piątek 21.04.2017 (aktualizacja: 2017-04-21)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×