Aromatyczne pampuchy, zapiekane z serem i pieczarkami

Łatwo je przygotować, są chrupiące i oryginalne. Zasmakują każdemu miłośnikowi pizzy!

pampuchy.jpg

składniki:

  • 6 klusek śląskich (na parze), 
  • masło,
  • ketchup,
  • 500 g pieczarek,
  • 3 duże cebule,
  • starty ser cheddar,
  • świeża bazylia i małe pomidorki (według uznania).

Sposób przygotowania: 

Kluski śląskie przekrój na pół, a następnie delikatnie posmaruj masłem i ketchupem. Na patelni lekko podsmaż pieczarki i cebulkę, nie dodając do nich soli (sprawi, że warzywa zaczną "wypuszczać" wodę). Nadzienie wyłóż na bułeczkach, na koniec dodając ser. Przygotowane w ten sposób kluski wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika możesz przyozdobić pampuchy ulubionymi przyprawami oraz małymi pomidorkami. Smacznego!

Zdjęcie: iStock 


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Czwartek 17.08.2017 (aktualizacja: 2017-08-17)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×