Pyszne ciasteczka migdałowe

Wspaniała domowa przekąska dla małych i dużych.

iStock-177285329.jpg

Składniki 

  • 200 g mąki,
  • 180 g masła,
  • 1 szczypta cynamonu,
  • 1 żółtko,
  • 70 g migdałów,
  • sól.

Sposób przygotowania

Masło ubij na kremową masę. Dodaj do niego żółtko, dwie łyżeczki cukru pudru, cynamon oraz posiekane migdały obrane ze skórki. Na końcu dodaj szczyptę soli oraz mąkę. Całość zmiksuj dokładnie na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto formuj w kulki i układaj na blasze wysmarowanej masłem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni Celsjusza przez około czterdzieści minut. Po wyciągnięciu ciasteczek z piekarnika, odstaw ciasteczka do ostygnięcia i posyp je cukrem pudrem. Smacznego!

Zdjęcie: iStock


Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Sobota 15.07.2017 (aktualizacja: 2017-07-14)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×