Kasza gryczana w sosie grzybowym

Przedstawiamy przepis na kaszę gryczaną w sosie grzybowym autorstwa Anety Klimeckiej -uczestniczki konkursu "Święta z Kamisem".

Kasza z sosem

 Składniki:

  •  2 woreczki prażonej kaszy gryczanej
  •  kostka grzybowa
  •  świeżo mielony czarny pieprz
  •  3 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  •  mąka do zagęszczenia sosu


 Przygotowanie:

1. Kaszę gotujemy kwadrans.

2. W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem

3. Kaszę podajemy w półmisku z sosem, posypujemy całość suszona natką.

Przepis, przygotowanie, foto: Aneta Klimecka


 Przeczytaj również:

Krem z borowików

Błyskawiczne sosy do makaronu 



Dodał(a): Magdalena Milewska , Poniedziałek 27.02.2012 (aktualizacja: 2012-02-24)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Malibu89
smaczne i zdrowe :)
Dodano: 2012-03-02 19:16:33 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×