"Kiełbaski" z indyka

Pyszne połączenie pikantnego mięsa z delikatnym bakłażanem. Doskonałe na rodzinny obiad lub przyjęcie ze znajomymi.

Kiełbaski z indyka

Ilość dla 4 osób

400g mielonego mięsa z indyka
1 bułka
1 jajko
1 mała cebula
2  bakłażany
200 ml jogurtu naturalnego
1 ogórek
kilka listków świeżej mięty
sos tzatziki
przyprawa do potraw z grilla
sól morska
pieprz czarny

Bakłażana przetnij wzdłuż, posyp solą z pieprzem, odstaw na kilkanaście min. Mięso, wymieszaj z pokrojoną w kostkę bułką, dodaj jajko, przyprawę Grill pikantny, wymieszaj. Formuj podłużne ":kiełbaski", posmaruj olejem ,piecz razem z bakłażanem na ruszcie. "Kiełbaski" podawaj w bakłażanie wypełnionym sosem tzatziki.
Sos: ogórka zetrzyj na tarce, dodaj jogurt, posiekaną miętę, przyprawę do sosu, wymieszaj.


Przepis, wykonanie i foto: KAMIS



Dodał(a): Marta Śliwińska , Środa 06.03.2013 (aktualizacja: 2013-03-06)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
makaronek
ciekawy przepis, można by było dodac więcej przypraw. Przynajmniej ja tak mam, pieczone to przyprawione.
Czasem wystarczy sos.

Jak myślicie ?




http://amekofoods.pl/
Dodano: 2013-03-09 16:45:45 Zgłoś nadużycie
damianultras
Z żoną będę tego próbował!
Dodano: 2011-10-17 15:09:31 Zgłoś nadużycie
MariolciaK
Fajny pomysł!
Dodano: 2011-07-21 10:39:29 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×