Kutia

Przepis na kutię autorstwa Karoliny Sawy - uczestniczki konkursu "Święta z Kamisem".

Kutia

Składniki:

  • 30 g masy makowej
  • 20 g miodu
  • 10 g syropu różanego
  • 150 g ugotowanej pszenicy
  • 80 g bakalii (orzechy, migdały itp.)
  • rodzynki
  • masło do smażenia


Przygotowanie:


1. Podsmażamy na maśle pokrojone bakalie. Dodajemy miód i syrop różany. Całość smażymy kilka minut, mieszając.

2. Dodajemy masę makową oraz ugotowaną pszenicę. Jeszcze dwie minuty podsmażamy. Można podawać na zimno lub gorąco.

Przepis, przygotowanie, foto: Karolina Sawa

Przeczytaj również:

Świąteczne pierniczki

Korzenne ciasto marchewkowe 

Świąteczny barszcz




Dodał(a): Dorota Sędek , Sobota 10.12.2011 (aktualizacja: 2011-12-20)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×