Makaron fetuccine alfredo

Spróbuj przyrządzić makaron z porem i szparagami. Na pewno zaskoczy Cię ten smak!


Makaron fetuccine alfredo

Makaron fetuccine alfredo


SKŁADNIKI:
250 pełnoziarnistego makaronu fettucine, 2 szkl. posiekanych białych i jasnozielonych części pora, 400 g szparagów, szkl. mleka 0,5% tł., parmezan, łyżeczka masła, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Kliknij i nie zapominaj o owocach!

PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotuj makaron al dente.
2. Zastrugaj za pomocą obieraczki do warzyw cienkie paski szparagów.
3, Zalej pory szkl. mleka i duś 12-15 min.
4. Zmiksuj je z łyżka tartego parmezanu.
5. Szparagi i Pory z parmezanem przelej do patelni, gotuj 3 min.
6. Dodaj łyżeczkę masła, gałkę muszkatołową, sól, pieprz.
7. Połącz sos z makaronem, podziel na porcje i posyp parmezanem [4 porcje].


Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Thinkstock



Dodał(a): Joanna Szczepan , Wtorek 05.02.2013 (aktualizacja: 2013-02-05)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×