Makaron ze szpinakiem i kozim serem

Poleć znajomym

Łatwy i szybki w przygotowaniu makaron zaspokoi największy głód.

Makaron ze szpinakiem i kozim serem

Makaron ze szpinakiem i kozim serem

SKŁADNIKI:   


■ 400 g makaronu Lubella Pełne ziarno, np. penne
■ 160 g sera koziego
■ cebula
■ ząbek czosnku
■ 200 g szpinaku w liściach (mrożony)
■ 200 ml śmietany 30-proc.
■ 200 g pomidorków koktajlowych
■ sól
■ pieprz
■ oliwa z oliwek

Sprawdź przepisy na inne dania wegetariańskie!

PRZYGOTOWANIE:

Ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pociętą w kosteczkę cebulę i smaż ok. 3 min. Następnie dodaj posiekany czosnek oraz rozmrożone liście szpinaku i smaż ok. 2 min. Dodając rozdrobniony ser kozi i śmietanę, gotuj aż do odparowania połowy płynu. Ugotowany makaron wrzuć do szpinaku, dokładnie wymieszaj i przełóż na talerz. Dołóż pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Pokrop oliwą z oliwek i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.


Cena: 26,90 zł
Cena: 23,99 zł
Cena: 15,00 zł
Cena: 15,90 zł
Dodał(a): Redakcja 2010-12-27 (aktualizacja: 2012-11-30)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
marrika2
Tak, ale bez tego sera
Dodano: 2013-01-22 01:32:51 Zgłoś nadużycie
MariolciaK
mniam:)
Dodano: 2011-07-15 10:07:32 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami

    Spaghetti bolognese z pulpecikami

    Ten włoski przysmak ewoluuje od lat i ma wiele postaci. Klasyczna wersja to ta z drobno krojonymi kawałeczkami mięsa, jednak Włosi uwielbiają także bolognese z małymi pulpecikami. Nasz… czytaj więcej

  • Makaron Carbonara

    aa

    Pasta to najczęściej jadane danie we Włoszech. Dzień bez makaronu to niemalże dzień stracony we włoskim menu. Ciekawe początki miał makaron a'la Carbonara, który pozornie jest bardzo… czytaj więcej