Makaron ze szpinakiem i kozim serem

Poleć znajomym

Łatwy i szybki w przygotowaniu makaron zaspokoi największy głód.

Makaron ze szpinakiem i kozim serem

Makaron ze szpinakiem i kozim serem

SKŁADNIKI:   


■ 400 g makaronu Lubella Pełne ziarno, np. penne
■ 160 g sera koziego
■ cebula
■ ząbek czosnku
■ 200 g szpinaku w liściach (mrożony)
■ 200 ml śmietany 30-proc.
■ 200 g pomidorków koktajlowych
■ sól
■ pieprz
■ oliwa z oliwek

Sprawdź przepisy na inne dania wegetariańskie!

PRZYGOTOWANIE:

Ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pociętą w kosteczkę cebulę i smaż ok. 3 min. Następnie dodaj posiekany czosnek oraz rozmrożone liście szpinaku i smaż ok. 2 min. Dodając rozdrobniony ser kozi i śmietanę, gotuj aż do odparowania połowy płynu. Ugotowany makaron wrzuć do szpinaku, dokładnie wymieszaj i przełóż na talerz. Dołóż pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Pokrop oliwą z oliwek i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.


Dodał(a): Redakcja 2010-12-27 (aktualizacja: 2012-11-30)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
marrika2
Tak, ale bez tego sera
Dodano: 2013-01-22 01:32:51 Zgłoś nadużycie
MariolciaK
mniam:)
Dodano: 2011-07-15 10:07:32 Zgłoś nadużycie
Zobacz więcej