Malma powraca we włoskim stylu

Malma to marka makaronów o bogatej historii, kojarzona z najwyższą jakością oraz czerwonymi opakowaniami. Teraz znów możemy cieszyć się oryginalnym smakiem wspaniałych dań przygotowanych w oparciu o ten makaron. Jest to idealny wybór dla każdego miłośnika włoskich smaków. Dzięki makaronom Malma poczujesz się jak w słonecznej Toskanii!

Malma powraca we włoskim stylu

Malma powraca we włoskim stylu


Per l’amore della pasta!

Malma powstała z miłości - z miłości do makaronu! To produkt skierowany do osób, które kochają kuchnię włoską i cenią to co w niej najlepsze: jakość, smak, włoskie dodatki i fantazję kulinarną. Makarony Malma pozwolą nam ucztować w najlepszym śródziemnomorskim stylu, a każde danie będzie dla nas wspaniałą i smakowitą przygodą. Kulinarni koneserzy z pewnością docenią wspaniały smak makaronów Malma, który można porównać do tego z najlepszych włoskich trattorii.

Benvenuti a Polonia - włoska tradycja makaronowa na polskich stołach


Bogactwo warzyw, najwyższej jakości oliwa, zioła to tylko niektóre z charakterystycznych cech włoskiej kuchni. Włosi podobnie jak Polacy cenią smaczną kuchnię, przygotowaną w oparciu o najwyższej jakości składniki. Kuchnia włoska jest jedną z najczęściej wybieranych pozycji wśród Polaków. Dużym zainteresowaniem cieszą się włoskie restauracje, a pizza, spaghetti czy lasagne to również jedne z ulubionych dań, które przygotowujemy w domu. Coraz więcej Polaków eksperymentuje z przepisami czerpiąc z najlepszych włoskich tradycji. Możliwości jakie daje nam makaron sprawiają, że codziennie możemy zaskoczyć naszych bliskich nowymi, wspaniałymi połączeniami smaków rodem ze słonecznej Italii.

Ciao Attuti - Przyjęcie we włoskim stylu

Coraz większą popularnością cieszą się tzw. kitchen party, czyli domówki podczas których razem ze znajomymi samodzielnie przygotowuje się pyszne jedzenie. Podczas takich spotkań bardzo często za temat przewodni wybierana jest cucina italiana, której podstawą jest pasta. A jeśli kuchnia włoska i makaron to na pewno Malma! Bo podobnie jak Włosi, również Polacy z roku na rok coraz bardziej przywiązują wagę do tego, co znajdzie się na ich talerzu. A Malma to gwarancja smaku, jak i jakości. Produkowana jest ze specjalnej odmiany pszenicy twardej - Amber Durum, dzięki czemu makarony Malma charakteryzują się najwyższą jakością, wyjątkowym smakiem i charakterystycznym, unikalnym kolorem.

Malma – jedyna w swoim rodzaju! Najwyższa jakość w połączeniu z pasją i zaangażowaniem po to, by móc rozsmakować się i zakochać w pysznej, włoskiej kuchni.


GOTUJ Z MALMĄ!


Capellininidi w minestrone


Malma powraca we włoskim stylu

Malma powraca we włoskim stylu


Składniki:
• 3 gniazda makaronu Malma CapelliniNidi
• 1l rosołu drobiowego
• 50g zielonego groszku z puszki
• 1 roztarty i posolony ząbek czosnku
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• sól, pieprz, papryczka ostra do smaku

Pokrojone w kostkę:
• 25g boczku
• 3 łodygi selera naciowego
• 2 pomidory (bez skórki)
• ½ czerwonej papryki
• 1 marchewka
• ½ średniej cukinii
• 1 mała cebula
• 1 ziemniak
Dodatkowo do dekoracji: parmezan tarty, pietruszka.

W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć boczek. Dodać warzywa, czosnek i smażyć przez kilka minut mieszając. Całość zalać gorącym rosołem i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania wrzucić groszek oraz rozdrobniony makaron. Gotować jeszcze 3 minuty. Danie podawać posypane parmezanem oraz natką pietruszki.


Spaghetti z krewetkami na winie

Malma powraca we włoskim stylu

Malma powraca we włoskim stylu


Składniki:
• 200 g makaronu Malma Spaghetti
• około 12 sztuk krewetek tygrysich
• 1 ząbek czosnku
• 2-3 duże pomidory (bez skórki)
• 100 ml białego, wytrawnego wina
• natka pietruszki
• 2 łyżki masła
• sól, biały pieprz do smaku
Dodatkowo do dekoracji: parmezan, pietruszka.

Rozmrożone krewetki wrzucamy na 2 minuty do posolonej, gotującej się wody. W międzyczasie na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Następnie wrzucamy odrobinę pietruszki, pokrojone w kostkę pomidory i zalewamy winem. Po uzyskaniu konsystencji sosu dodajemy krewetki, na końcu dokładamy ugotowany makaron Malma Spaghetti. Ozdabiamy pietruszką i parmezanem.
Idealne uzupełnienie: białe, wytrawne wino.


Źródło/Foto: Mat. prasowe



Dodał(a): Magdalena Tokarczyk , Wtorek 11.02.2014 (aktualizacja: 2014-02-11)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
RobinCel
A ja polecam makarony Melissa Primo Gusto - są rzeczywiście z Włoch, zrobione z semoliny 100% pszenica durum. Są smaczne i można wybierać z wachlarza kształtów. Próbowałam wielu makaronów ale ten jest z nich najlepszy.
Dodano: 2016-12-11 10:08:48 Zgłoś nadużycie
Anonim
To nie są prawdziwe makarony Malma...
Dodano: 2014-02-15 19:51:29 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×