Muffinki ze szpinakiem

Poleć znajomym

Muffiny ze szpinakiem to świetna alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska w pracy lub dla dzieci w szkole.

Muffinki ze szpinakiem

Składniki:

  • 1/4 kg szpinaku (może być mrożony)
  • 350 g mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 5 łyżek oleju
  • kubeczek jogurtu naturalnego
  • 1/4 kg fety (może być już w kostkach)
  • sól

Przygotowanie:

1. Szpinak lekko podgotować, a następnie odcedzić.
2. Fetę pokroić. Jajka wymieszać z jogurtem i olejem. Do mąki dodać sól i proszek, wymieszać z mokrymi składnikami.
3. Szpinak wymieszać z fetą, dodać do ciasta. Nałożyć do foremek, piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Źródło: MilionKobiet.pl

Przeczytaj również:

Ogórki w musztardzie

Tortilla ole!

Dodał(a): Karolina Czaja , Piątek 23.09.2011 (aktualizacja: 2011-09-22)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (5)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
rendus
Polubiłam szpinak więc może się skuszę
Dodano: 2011-11-02 14:15:27 Zgłoś nadużycie
no name
Uwielbiam szpinak ale w takim wydaniu jeszcze go nie jadlam :) musi ciekawie smakowac
Dodano: 2011-10-09 14:34:25 Zgłoś nadużycie
paula2509
ciekawe jak smakują...
Dodano: 2011-09-26 13:25:45 Zgłoś nadużycie
zolka
Pewnie pyszne gdyby nie ten szpinak:)
Dodano: 2011-09-26 11:11:48 Zgłoś nadużycie
Marynia
Zdjęcie piękne.Muffinka wygląda tak apetycznie,że od samego patrzenia cieknie śinka.
Dodano: 2011-09-23 11:28:40 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×
  • Jagodowe muffinki

    Miękkie, puszyste i nie za słodkie muffiny to świetna alternatywa dla kanapek podczas śniadań. Twoi najbliżsi będą zachwyceni, gdy podasz je podczas niedzielnego poranka. czytaj więcej

  • Szpinak po katalońsku

    Szpinak po katalońsku

    Do Was również dotarła informacja, że szpinak jest niesmaczny ale zdrowy? Zobaczcie, jak go przyrządzić aby rozpieszczał zmysły. czytaj więcej