Ryż z krewetkami i warzywami

Poleć znajomym

Oto przepis na pyszny ryż z krewetkami. Idealne danie na lekki i szybki obiad Smacznego!

Ryż z krewetkami i warzywami

Ryż z krewetkami i warzywami

Składniki:

  • 2 torebki (200 g) ryżu
  • mrożone krewetki (300 g)
  • olej roślinny
  • opakowanie mrożonki chińskiej
  • sok wyciśnięty z pomarańczy
  • koncentrat pomidorowy
  • sos sojowy

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj. Mrożone krewetki opłucz i osącz.
  2. W woku lub na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju, wrzuć krewetki, podsmaż.
  3. Dodaj opakowanie mrożonki chińskiej (są w niej m.in. grzyby mun, marchewka, papryka), smaż 5 minut.
  4. Wymieszaj pół szklanki przegotowanej wody, sok wyciśnięty z pomarańczy, łyżkę koncentratu pomidorowego oraz 4 łyżki sosu sojowego.
  5. Wlej sos, duś, aż warzywa będą miękkie, wymieszaj z ryżem.

Foto: Thinkstock

Źródło: MilionKobiet.pl


Cena: 94,50 zł
Cena: 37,49 zł
Cena: 24,80 zł
Cena: 33,99 zł
Dodał(a): Martyna Matysiak 2012-08-28 (aktualizacja: 2012-08-28)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Anonim
wypróbowałam...bardzo smaczne i lekkie danie
Dodano: 2012-09-04 13:02:13 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×