Sałata z pieczoną cielęciną

Standardowy mix sałat zyska nowe oblicze z pieczoną cielęciną oraz aksamitnym sosem z tuńczyka. Pyszne!

Sałata z cielęciną

Składniki:

  • 250 g udźca cielęcego lub górki
  • 1 opakowanie mix sałat
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 6 łyżek majonezu light
  • 2 łyżeczki soku z cytryną
  • Sól morska w młynku
  • Pieprz kolorowy w młynku
  • Tymianek
  • Zioła do sałatek

Przygotowanie:

1. Cielęcinę oprósz solą, pieprzem, tymiankiem, posmaruj oliwą.

2. Piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni.

3. Wystudź i pokrój w paski.

4. Na porwane, wymieszane sałaty, ułóż paski cielęciny.

5. Polej sosem otrzymanym ze zmiksowanego tuńczyka z majonezem, z dodatkiem soku z cytryny i ziołami sałatkowymi.

Przepis, przygotowanie i foto: KAMIS

Przeczytaj również:

Sałatka z kurkami i cukinią

Sałatka mazowiecka

Sałatka morska



Dodał(a): Oliwia Siwińska , Wtorek 20.03.2012 (aktualizacja: 2012-03-16)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×