Sałatka z hiszpańską kiełbaską chorizo, pieczoną papryką i orzechami

Delikatna roszponka i pikantne chorizo to niezwykłe połączenie smaków, które zasmakuje całej Twojej rodzinie!

chorizossoo.jpg

Składniki:

  • garść roszponki
  • 200 g chorizo
  • żółta papryka
  • garść orzechów włoskich
  • suszone pomidory
  • mozzarella (125 g) 
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • świeży koperek

Sposób przygotowania: 

Sałatę rozłóż w misce. Paprykę umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i lekko podpiecz. Następnie pokrój i wrzuć do miski wraz z kiełbaską, orzechami włoskimi, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami i mozzarellą. Następnie przyrządź sos, dodając do oliwy sok z cytryny, sól i pieprz. Na koniec ozdób sałatkę świeżym koperkiem. Smacznego!

Zdjęcie: iStock 

ID galerii:651


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Środa 30.08.2017 (aktualizacja: 2017-08-30)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×