Wyjątkowa sałatka z dynią, orzechami i szpinakiem

Jeśli chcesz zaskoczyć gości oryginalnymi smakami, to idealna propozycja dla Ciebie!

dyniadynia.jpg

SKŁADNIKI:

  • 500 g dyni
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki miodu
  • szklanka orzechów włoskich
  • garść świeżego szpinaku
  • 100 g sera typu gorgonzola
  • przyprawy: pieprz, sól, tymianek, słodka papryka 

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Następnie obierz dynię ze skórki, dopraw ulubionymi przyprawami, wstaw do naczynia żaroodpornego i piecz przez około 20 minut. Pod koniec pieczenia dodaj posiekane orzechy. Opłukany, świeży szpinak wsyp do miski, następnie dodaj dynię i orzechy oraz starty ser. Sałatkę podawaj z sosem z łyżki oliwy i dwóch łyżeczek miodu. Smacznego!

Zdjęcie: iStock 


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Wtorek 22.08.2017 (aktualizacja: 2017-08-22)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×