Włoskie grillowanie

Kuchnia włoska, uwielbiana przez większość osób, to nie tylko pizza i spaghetti. Poznaj przepis na danie z grilla w wersji włoskiej, ze słynnym specjałem z Parmy- pyszną szynką parmeńską. Niebo w gębie!

Włoskie grillowanie

Grillowane szparagi z szynką parmeńską
ilość dla 4 osób

Składniki:
1 op .zielonych szparagów
1 op. białych szparagów
150 g szynki parmeńskiej
3-4 łyżki masła
200ml jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu light
1 łyżka cukru
Sól morska
Fit up! sos sałatkowy prowansalski
Grill Ziołowy przyprawa do potraw z grilla

Przygotowanie:

Obierz białe szparagi. Wszystkie ugotuj w osolonej wodzie z masłem i cukrem. Następnie oprósz przyprawą do potraw z grilla. Owiń po 3 szt. cienkimi plastrami szynki armeńskiej, piecz na ruszcie, smarując co jakiś czas masłem. Szparagi podawaj z jogurtem wymieszanym z majonezem i Fit up! sosem sałatkowym klasycznym.

Przepis, wykonanie i foto: KAMIS

Przeczytaj również:

Polędwiczki w czerwieni

Bananowa słodycz z grilla




Dodał(a): Ola Wójcik , Czwartek 07.07.2011 (aktualizacja: 2011-07-08)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
MariolciaK
Przepyszne! Próbowałam:)
Dodano: 2011-07-14 15:11:52 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×