Zupa piwna z boczkiem

Poleć znajomym

Przedstawiamy przepis na zupę piwną z boczkiem według przepisu niemieckiego. Smacznego!

Zupa piwna z boczkiem

Zupa piwna z boczkiem



SKŁADNIKI:

• 5 małych szalotek
• 150 g boczku
• 0,5 jasnego piwa o ekstrakcie min. 11%
• 0,5 kg kiszonej kapusty
• 4 średnie ziemniaki
łyżka oleju


PRZYGOTOWANIE:


1. Posiekaj szalotki, dodaj do nich boczek i podsmaż na oleju.

2. Do szalotki i boczku dolej piwo.

3. Kapustę kiszoną posiekaj i również dorzuć do powstałej wcześniej mieszanki; wszystko duś. Ok. 40 minut.

4. Ziemniaki pokrój w kostkę i dodaj je w środku gotowania.



Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock



Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk 2013-08-29 (aktualizacja: 2013-08-30)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
kamisia13
OSTATNIE DWA DNI
DARMOWE DOŁADOWANIE
Doładowania dowolnej sieci - dowód : iv.pl/images/79132424646141804843.jpg

Skopiuj w okno przeglądarki doladuj-za-darmo.pl/1nqo
Dodano: 2013-08-30 09:58:40 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×