Aromatyczna zupa pomidorowo-kurkowa

Nie wiesz, jak urozmaicić swój jadłospis? Przedstawiamy przepis na wyjątkową, wakacyjno-jesienną zupę!

zupeczka.jpg

Składniki:

  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
  • 1,5 litra bulionu
  • 100 g kurek
  • 2 świeże pomidory
  • łyżka miodu
  • tarty parmezan
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • grzanki 

Sposób przygotowania:

W garnku, na maśle i oliwie zeszklij cebulę. Następnie wlej wino i gotuj przez około 3 minuty. Po tym czasie dodaj 1,5 l bulionu. Pomidory obierz ze skórki, drobno pokrój, dodaj do wywaru i dopraw miodem, solą i pieprzem. Gotowe! Zupę możesz podawać z dodatkiem grzanek, ryżu lub startego parmezanu. Smacznego!

Zdjęcie: iStock 

 


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Poniedziałek 11.09.2017 (aktualizacja: 2017-09-10)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Anonim
Świetny wpis, sama czytałam kiedyś taki magazyn i powiem wam że jest nawet lepszy niż ta stronka. Tak że zapraszam wszystkich oraz pozdrawiam czytelników !
Dodano: 2017-09-12 05:42:47 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×