Romantyczna kolacja walentynkowa w domu- nie tak nudna, jak myślisz!

Zobacz, jak świętować ten uroczy dzień w domu!

nowewalentynkino.jpg

Kto powiedział, że walentynki to dzień, kiedy należy wyjść z ukochanym poza mieszkanie i celebrować to święto w obcej przestrzeni? Wprowadzając w mieszkaniu drobne zmiany i romantyczną atmosferę zbliżycie się do siebie w znajomym otoczeniu. Dzięki temu będziecie mogli pozwolić sobie na nieco więcej szaleństwa. Zobacz, co zrobić, aby mieszkanie zamieniło się w romantyczny pełen miłości raj.

Kolacja na walentynki - co przygotować?

Zanim przygotujesz kolację, stwórz w domu czystą, spokojną przestrzeń. Niesamowitą atmosferę uzupełnią kwiaty. Białe róże będą wyglądały pięknie. Kup kilka dodatkowych kwiatów, a ich płatki porozrzucaj na stole i użyj do ozdobienia wody w wannie, w której możecie wziąć wspólną seksowną, odprężającą kąpiel. Zapachowe świece sprawdzają zawsze! Użyj nie tylko świeczek, ale także podgrzewaczy. Możesz wyłożyć nimi drogę do łazienki. Oczywiście dodatki są ważne, ale nie daj się zwariować. Pamiętaj, że w tym dniu, to Wy jesteście najważniejsi.

Przepisy na kolację walentynkową

Jeśli zastanawiasz się, co zrobić na kolację walentynkową użyj wyobraźni. Wskazane są zdrowe produkty, po których nie będziecie czuli się ciężko i ospale. Pamiętaj, że przed Wami nie tylko cały wieczór, ale także cała noc! To idealny dzień na sprawdzenie, jak działają afrodyzjaki. Na przystawkę podaj owoce morza, jako danie główne kolacji bakłażana zapiekanego z pomidorami i parmezanem, a na deser mus czekoladowy. Tych kilka prostych potraw z pewnością pobudzi Wasze zmysły. Nie zapominaj o winie. Pomoże Wam się zrelaksować i pobudzi hormony. W dalszym ciągu wahasz się, co ugotować na walentynki? Oto nasz sprawdzony, romantyczny przepis na pieczone ostrygi z dodatkiem koperku, limonki i masełka czosnkowego.

Ostrygi z koperkiem i limonką

Składniki

  • 4 ostrygi,
  • 4 łyżki masła,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżeczki koperku,
  • ½ limonki.

Sposób przygotowania

Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj razem z umytym, posiekanym koperkiem do masła. Mieszaj dokładnie, do uzyskania jednolitej masy. Ostrygi umyj dokładnie i osusz. Muszle otwórz ostrożnie za pomocą małego, sztywnego noża. Ostrygę odetnij z obu stron muszli i przełóż do niego masełko z czosnkiem i koperkiem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 5 minut. Przed zjedzeniem należy skropić każdą ostrygę sokiem z ćwiartki limonki. Smacznego!

Zdjęcie: iStock


Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Wtorek 14.02.2017 (aktualizacja: 2017-02-14)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×