"Kuchnia polska XXI wieku"

Niezwykła, inna, oryginalna książka kucharska, oparta na pomyśle i przepisach Wojciecha Modesta Amaro. Kreatywne gotowanie, otwarte na nowe technologie i światowe trendy. Autorskie pomysły na wykwintną kuchnię polską - to wszystko znajdą czytelnicy i wielbiciele sztuki kulinarnej w "Kuchni polskiej XXI wieku".

Wojciech Modest Amaro W styczniu 2010 "Kuchnia polska XXI wieku" otrzymała Grand Prix w kategorii literatury kulinarnej od Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej w Paryżu.

Wojciech Modest Amaro jest doświadczonym szefem kuchni. Przez ponad 15 lat pracował i szkolił się u najważniejszych mistrzów sztuki kulinarnej - między innymi u znakomitego Ferrana Adrii ze słynnej hiszpańskiej restauracji El Bulli. W 2008 roku Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna przyznała mu prestiżową nagrodę Chef de l`Avenir 2007.

Całe zdobyte doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje w swojej pracy, tworząc współczesną, autorską interpretację kuchni polskiej. Obecnie pracuje nad otwarciem własnego "atelier amaro" i spełnia marzenia o zdobyciu gwiazdki Michelina.

Wydawnictwo: Wilga
Źródło: Mat. prasowe


Przeczytaj również:

"Pomiędzy światami"

"Zupa musi być"

"Światła września"

Dodał(a): Karolina Czaja , Wtorek 03.01.2012 (aktualizacja: 2012-01-02)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×