Wyszukuj: frazy którekolwiek ze słów
Występuje: w tytule w treści w tytule lub treści

Artykuły dla frazy : Marco Ghia (16)

  • Deser Chocolate Truffle cake

    Deser Chocolate Truffle cake

    Jedno z najłatwiejszych ciast, a nawet najbardziej satysfakcjonujących, jakie można zrobić, Jest jednym z tych deserów, które mogą mieć wpływ na nasze samopoczucie, szczególnie w okresie zimowym, kiedy o czwartej po południu zapada noc. Deser Chocolate Truffle cake Kiedy musimy się trochę odprężyć, potraktować nas i naszych…
  • Foccaccia - włoska zakąska

    Foccaccia - włoska zakąska

    Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które jest podawane jako przystawka przed daniem głównym lub na śniadanie. Popularne jest na całym świecie. Zobaczcie, jak przygotowuje to pieczywo Marco Ghia. Focaccia W samych Włoszech o ojcostwo foccaci konkurują dwa regiony Liguria i Apulia. Trudno powiedzieć kto ma rację, ponieważ mamy do…
  • Tiramisu

    Tiramisu

    Najbardziej znany włoski deser na świecie i z pewnością jeden z najbardziej uwielbianych. Marco Ghia pokaże, jak zrobić sławny deser rodem z Treviso. Oryginalna receptura, szybkie i łatwe przygotowanie Tiramisu sprawią, że i Wy nabierzecie chęci na odrobinę dodatkowych kalorii! Składniki dzięki którym przygotujesz własne Tiramisu…
  • Jak zrobić pesto?

    Jak zrobić pesto?

    Marco Ghia pokazuje, jak przyrządzić prawdziwe włoskie pesto. Takiego nie znajdziecie na sklepowych półkach! Marco Ghia Marco Ghia to Włoch urodzony w Mediolanie. Od 20 lat związany z Polską, z gotowaniem – od zawsze. Producent i uczestnik wielu programów kulinarnych we Włoszech, Polsce i w Anglii, juror międzynarodowych konkursów…
  • Struffoli

    Struffoli

    Struffoli to typowe neapolitańskie ciasto, kojarzące się najbardziej z tradycją bożonarodzeniową. Jednak jest tak pyszne, że wręcz wskazane jest jego spożywanie przynajmniej do lutego, a zatem… Zobaczcie przepis Marco Ghia! Struffoli A kto o Struffoli jeszcze nie słyszał to składają się na nie maleńkie kuleczki ze słodkiego…
  • Carbonara

    Carbonara

    Szukacie sposobu na szybki i smaczny obiad lub kolację? Marco Ghia pokaże Wam jak przygotować oryginalną włoską Carbonarę! Składniki potrzebne do zrobienia Carbonary Carbonara jako jedno z najbardziej popularnych włoskich dań (szeroko rozpowszechnione na całym świecie) jest często modyfikowane, a jego receptura zniekształcana. Nie…
  • Panna Cotta

    Panna Cotta

    Panna Cotta to jeden z ulubionych deserów w Polsce i na świecie. Doskonała konsystencja i lekki smak to podstawowe warunki idealnego deseru. Panna Cottę łatwo zrobić samemu, według naszych upodobań. Sprawdza się zarówno w roli przekąski jak i wykwintnej słodkości po obiedzie czy kolacji. Zobaczcie, jak Marco Ghia przygotowuje Panna…
  • Tart Tatin - francuski deser

    Tart Tatin - francuski deser

    Marco Ghia pokazuje jak przygotować prawdziwy przysmak francuskiej kuchni. Tart Tatin to słodki deser z jabłek i karmelu, ukrytych pod cieniutką kołderką z francuskiego ciasta. Prosty przepis, który łatwo przygotować, idealnie nadaje się na jesienne chłody. Produkty potrzebne do przygotowania Tart Tatin Oto prosty przepis  na…
  • Pasta Amatriciana

    Pasta Amatriciana

    Marco Ghia pokazuje jak przygotować proste, sycące danie kuchni włoskiej. ''Amatriciana'' zadowoli zarówno wielbicieli wykwintnych dań jak i prawdziwych łasuchów! Aksamitny pomidorowy sos z białym winem będzie idealną potrawą na każdą porę dnia. Dodatkowo elastyczność w użyciu składników sprawia, że ''Amatriciana'' jest tania…
  • Jakie wino podać do obiadu?

    Jakie wino podać do obiadu?

    Przed wami przyjęcie gości na obiedzie i chcielibyście, aby na stole pojawiło się wino, ale nie wiecie, jakie będzie odpowiednie do dań, które zaplanowaliście? Mamy dla was podpowiedź. Zwyczaj podawania wina do uroczystego posiłku powoli zadamawia się w Polsce. Przygotowując przyjęcie i chcąc dopełnić danie trunkiem należy…
  • Risotto z dyni

    Risotto z dyni

    Kiedy byłem dzieckiem i moja babcia robiła mi risotto, nie można było uznać go za udane jeśli postawiony widelec nie pozostał prosty. Teraz interpretacja tej potrawy zmieniła się kompletnie, bo kuchnia jak język jest żywą częścią naszej kultury i nieustannie ewoluuje. Składniki na risotto z dyni W tamtych czasach risotto (słowo…
  • Krem z dyni z opieńkami

    Krem z dyni z opieńkami

    Tego przepisu nauczyła mnie babcia mojego drogiego przyjaciela z Mantui. Faktycznie, dynia jest interpretowana w Mantui na wiele wyszukanych sposobów, począwszy od słynnych tortilli z nadzieniem z dyni po desery z kandyzowanymi owocami. Przygotowanie proste i warte przygotowania z najbliższymi. Składni potrzebne do przygotowania potrawy…
  • Aromatyczny koniec roku w Akademii Kulinarnej Whirlpool

    Aromatyczny koniec roku w Akademii Kulinarnej Whirlpool

    W Akademii Kulinarnej Whirlpool zwieramy szyki i przygotowujemy się na nadejście zimy. Aura nam nie straszna, ponieważ na pokładzie mamy specjalistów od diet rozgrzewających ciało i duszę. W listopadzie wraca do nas jedna z naszych ulubionych blogerek: Dominika Wójciak. W roli prowadzącego debiutuje finalista programu MasterChef Junior…
  • Jak dobrać piwo do posiłków?

    Jak dobrać piwo do posiłków?

    Foodpairing, czyli sztuka łączenia smaków jest coraz bardziej doceniana. Nie wszyscy jednak wiedzą, że różne gatunki alkoholi, między innymi piwadoskonale uzupełnią potrawy i wzbogacą doznania smakowe. Kriek, czy piwa o mocnym aromacie chmielu potrafią zaskoczyć szczególnie w połączeniu z delikatną jagnięciną czy słodkim…
  • Zimna zupa z awokado

    Zimna zupa z awokado

    Lato sprzyja przyrządzaniu zup na zimno. Mamy dla was ciekawą propozycję z bardzo zdrowym awokado. Składniki:4 ogórki, obrane, bez nasion i posiekane 2 awokado, obrane i pokrojone na kawałki garść natki pietruszki garść świeżych liści mięty 1 mała cebula, posiekana sok z cytryny 250 g jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu 200 g…
  • Sajgonki z owocami morza i surówką

    Sajgonki z owocami morza i surówką

    Spróbuj przepisu zaczerpniętego z kuchni wietnamskiej i przygotuj sajgonki nadziewane owocami morza. Sajgonki z owocami morza i surówkąZobacz przepis Marco Ghia na prawdziwą Panna Cotte- kliknij!SKŁADNIKI: 150 g średnich krewetek, sos z cytryny, jasny sos sojowy, czosnek, 3 łyżki posiekanej natki, długi ogórek, marchew, dymka,…
więcej wyników w artykułach

Galerie foto (3)

więcej wyników w galerii
Prezentacja zawartości portalu dla wyrażenia Marco Ghia. Przygotowany przez nas system wyszukiwania artykułów dla danego słowa kluczowego (w tym przypadku Marco Ghia) daje możliwość bardzo szybkiego uzyskania satysfakcjonującej informacji dotyczącej tego, ile artykułów związanych z zapytaniem Marco Ghia posiadamy w swoim serwisie. W tej chwili dla zapytania Marco Ghia jesteśmy w stanie zaprezentować Ci Marco Ghia materiałów. Najstarszy z artykułów na ten temat jest z Poniedziałek 11.02.2013 najnowszy z kolei został przez nas opublikowany Czwartek 13.12.2012. W naszym serwisie znajdziesz również 3 galerii opisanych słowem Marco Ghia. Nasz portal daje Ci możliwość śledzenia nowych treści (pojawiających się dla interesującego Cię zapytania Marco Ghia ) przez kanał RSS. Dzięki nam na bieżąco będziesz informowany o zmianach, nowych treściach dotyczących tematu Marco Ghia.