Wyszukuj: frazy którekolwiek ze słów
Występuje: w tytule w treści w tytule lub treści

Artykuły dla frazy : zaczyn (14)

  • Pain au Levain

    Pain au Levain

    Chleb ma delikatny miękisz, równomiernie rozłożone dziurki i chrupiącą skórkę. Smakuje równie dobrze ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Świetny z domowym smalcem! Składniki:  Zaczyn pszenny (płynny) 40g mąki pszennej chlebowej 50g wody 1 łyżeczka aktywnego zakwasu żytniego Składniki wymieszać w misce, przykryć…
  • Chleb orkiszowy

    Chleb orkiszowy

    Miąższ jest delikatny, bardzo aromatyczny, skórka długo pozostaje chrupiąca, a chleb świeży. Składniki na 1 duży bochenek:Zaczyn 2 łyżki zakwasu 80g mąki orkiszowej razowej 100g wody Składniki połączyć w dużej misce, przykryć i odstawić na 12-16 godzin w temp pokojowej.Ciasto chlebowe cały zaczyn 310g ciepłej wody 580g mąki…
  • Rosyjski chleb żytni

    Rosyjski chleb żytni

    Chleb rosyjski jest bardzo smaczny, niekwaśny i dość delikatny jak na pieczywo w pełni żytnie. Świetnie smakuje zarówno z dodatkami wytrawnymi (z serami czy wędliną), jak i na słodko - np. z twarogiem i miodem. Chleb rosyjski 100% żytni(średniej wielkości bochenek - forma 25x11 cm)Zaczyn* 1 łyżka zakwasu żytniego* 80g mąki…
  • Chleb czy piekarski fast food?

    Chleb czy piekarski fast food?

    Obwiniamy go o to, że ważymy za dużo, i często wykreślamy go z jadłospisu. A tak naprawdę to on gwarantuje zdrowie i szczupłą sylwetkę.  "Za chleb dziękuję, bo się odchudzam!" – taki argument często słyszymy przy świątecznym stole. Pieczywo idzie w odstawkę, a jego miejsce zajmują... tłuste mięsiwa i…
  • Chleb z oliwkami i słonecznikiem

    Chleb z oliwkami i słonecznikiem

    Przepis na chleb jest bardzo prosty. Tak prosty jak smaczny wychodzi chleb z niego upieczony. Ma chrupiącą skórkę i wilgotne, miękkie wnętrze. Długo pozostaje świeży, jest smaczny nawet po 4-5 dniach od upieczenia. Pierwsze 2 dni przechowuję go zawiniętego w ściereczkę, później dodatkowy przykrywam kawałkiem folii, niezbyt…
  • Małe przyjemności

    Małe przyjemności

    Są takie słodkie specjały, które wszyscy uwielbiamy. Można kupić je w sklepie, ale po co, skoro bez wysiłku sama zrobisz znacznie pyszniejsze. DROŻDŻOWE OPONKI Trochę zapomniane, a przecież to przebój naszego dzieciństwa! Świeżo usmażone rozpływają się w ustach. Z tego samego ciasta możesz też upiec w piekarniku małe…
  • Delicja z truskawkami

    Delicja z truskawkami

    Zbliża się wysyp truskawek - od teraz będziesz mogła cieszyć się smakiem twoich ulubionych owoców. Zobacz, jak przy ich użyciu możesz przyrządzić proste, pyszne i bardzo apetyczne śniadanie. MAŚLANE DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI Leniwy niedzielny poranek, jak w każdy weekend. Nieśpieszne śniadanie, kubek gorącej herbaty i pyszne…
  • Zupa rybna z karpia

    Zupa rybna z karpia

    Idealna na wigilię! Składniki dla 6 osób: 2 średnie głowy karpia (bez oczu)2 średnie marchewki1 średnia pietruszka 1 mały kawałek selera (wielkościpołowy pięści)1/2 średniego pora1/2 mniejszej cebuliok. 4–5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany (ilość zależna od gęstości śmietany)2 liście laurowe3 ziarenka ziela angielskiego 1…
  • Placek cebulowy

    Placek cebulowy

    Placek cebulowy, znany również jako Zwiebelkuchen to typowy niemiecki przysmak z południowo centralnych Niemiec. Świetnie nadaje się jako przekąska, choć wielu z nas pewnie zapełniłby cały żołądek. Jesteście ciekawi tego smakołyku? Zapraszam więc do krainy niemieckiego placka. Czy wiesz, że?Zwiebelkuchen to niemiecka nazwa placka…
  • Jak zrobić pączki?

    Jak zrobić pączki?

    Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami. Poszukujecie sprawdzonego przepisu na pączki? Może skorzystacie z naszego? Jak zrobić pączki?SKŁADNIKI:  0,5 kg mąki pszennej, 50 g drożdży, 1 jajko, 4 żółtka, pół szklanki cukru, 100 g margaryny, szklanka mleka, łyżka spirytusu, dżem, lub marmolada, olej, skórka…
  • Słodki chleb cynamonowy

    Słodki chleb cynamonowy

    Macie ochotę upiec dość niezwykły chleb? Oto nasza propozycja. Zobaczycie, że na pewno wam posmakuje. Słodki chleb cynamonowy   Czasami potrzebujemy odmiany. Zamiast zwykłego pieczywa zafunduj sobie zatem coś niecodziennego. Naszą propozycją jest słodki, pyszny chleb cynamonowy, który będzie świetnym dodatkiem do kawy, ale…
  • Planuj i osiągaj cel

    Planuj i osiągaj cel

    Jeśli często coś planujesz, ale rzadko osiągasz cel, potrzebujesz dobrego treningu motywacji. Po nim już nie będziesz leżała na kanapie i rozklejała się oglądając filmy, w których innym wszystko się udaje. Teraz pora na ciebie! Poradnik  mądrego planowaniaNajpierw jest mocne postanowienie: "Od dziś zmieniam swoje…
  • Sezon na pikniki rozpoczęty!

    Sezon na pikniki rozpoczęty!

    Nie masz pomysłu na spotkanie z przyjaciółmi bądź na romantyczne spotkanie we dwoje? Wiosna zawitała w pełni, dlatego warto spędzić czas na świeżym powietrzu! Maj jest doskonałym czasem na piknikowanie oraz rozkoszowanie się piękną pogodą. Nie zapomnijmy jednak o zdrowym i pożywnym jedzeniu, które doda nam energii na cały…
  • Jagodzianki

    Jagodzianki

    Ciasto drożdżowe jest delikatne, miękkie i lekko maślane. W sam raz. Tak jak w przypadku maślanych drożdżówek z truskawkami, jagodzianki można przed pieczeniem posypać kruszonką lub cukrem. Składniki:Ciasto 500g mąki pszennej typ 450-500 15g świeżych drożdży 200ml ciepłego mleka 80g cukru 70g miękkiego masła szczypta soli 1…
więcej wyników w artykułach
Prezentacja zawartości portalu dla wyrażenia zaczyn. Przygotowany przez nas system wyszukiwania artykułów dla danego słowa kluczowego (w tym przypadku zaczyn) daje możliwość bardzo szybkiego uzyskania satysfakcjonującej informacji dotyczącej tego, ile artykułów związanych z zapytaniem zaczyn posiadamy w swoim serwisie. W tej chwili dla zapytania zaczyn jesteśmy w stanie zaprezentować Ci zaczyn materiałów. Najstarszy z artykułów na ten temat jest z Poniedziałek 29.08.2011 najnowszy z kolei został przez nas opublikowany Środa 31.08.2011. Nasz portal daje Ci możliwość śledzenia nowych treści (pojawiających się dla interesującego Cię zapytania zaczyn ) przez kanał RSS. Dzięki nam na bieżąco będziesz informowany o zmianach, nowych treściach dotyczących tematu zaczyn.