Kombucza - cudowna moc natury

Cudowna moc natury ... Jeśli jeszcze nie poznałaś Kombuczy - przeczytaj koniecznie nasz artykuł.

Kombucza

Kombucza to pozyskiwany z wyciągu herbaty składnik o szerokim działaniu. Kombucza powstaje w procesie fermentacji drożdży oraz bakterii, które żyjąc ze sobą w symbiozie stanowią podstawę do powstania swoistych związków chemicznych o właściwościach leczniczych i profilaktycznych. Zjawisko współżycia drożdży i bakterii polega na tym, iż drożdże, fermentując i tworząc alkohol, stanowią podłoże pokarmowe dla bakterii, które z kolei przetwarzają ten alkohol na wartościowe związki. Między innymi powstają wtedy kwas glukuronowy, mlekowy, octowy oraz witaminy. Poszczególne produkty tego procesu stanowią szczególnie ważne dla naszego organizmu wsparcie lecznicze. Kwas glukuronowy ma właściwości detoksykujące, a więc odtruwające nasz organizm z nagromadzonych toksyn. Kwas mlekowy i octowy działają oczyszczająco, hamując działanie szkodliwych bakterii jelitowych, a różnorodne witaminy, niezbędne człowiekowi do życia, pełnią istotną rolę regulacyjną.

Od wieków Kombucza jest znana ze swoich właściwości leczniczych. Jest bogata w:

  • Kwasy aha
  • Witaminy
  • Biotyki
  • Polifenole

Kombucza

Kombucza stanowi główny składnik napoju, znanego ze swoich cudownych właściwości leczniczych od 2 000 lat. O jego dobrodziejskiej naturze wiedzieli już w zamierzchłych czasach Chińczycy, Japończycy, Koreańczycy i Rosjanie. To właśnie Kombucza poddawana fermentacji w środowisku słodzonej herbaty, zarówno czarnej i zielonej, wytwarza cudowny napój o niebywałych właściwościach. Stała się remedium na wiele różnych schorzeń. Wieloletnie badania zarówno na drodze obserwacji, jak również naukowych testów dowiodły, iż regularne picie Kombuczy przyczynia się do oczyszczenia naszego organizmu z toksyn oraz wzmocnienia układu odpornościowego. Dzięki wpływowi na równowagę wewnętrzną organizmu, napój traktowany jest jako „eliksir długiego życia”, dodający nam sił witalnych i chroniący przed wpływem szkodliwych czynników zewnętrznych.

Obecnie Kombucza jest wykorzystywana na dużą skalę w przemyśle spożywczym, jak również kosmetycznym. Vichy jako pierwsze wykazało zbawienne działanie przeciwzmarszczkowe tego składnika na skórę. Dzięki unikalnej kompozycji związków aktywnych, Kombucza po raz pierwszy pojawia się na rynku kosmetycznym. Stanowi innowacyjny składnik aktywny nowatorskiego produktu stworzonego przez laboratoria Vichy do pielęgnacji skóry twarzy o właściwościach wygładzających, rozświetlających i przeciwzmarszczkowych. Laboratoria Vichy zastosowały w formule ten wyjątkowy składnik, aby poprawić jakość skóry i zapewnić jej idealny wygląd. Testy in vitro wykazały, że Kombucza chroni przed starzeniem się białek, tj. ich glikacją oraz wpływa na poprawę kolorytu skóry.

Bogata formuła nowatorskiego kremu Vichy zawiera ponadto:

  • LHA, która działa złuszczająco na naskórek i ułatwia wnikanie składników aktywnych
  • ADENOZYNĘ, która wzmacnia przeciwzmarszczkowe działanie Kombuczy
  • WITAMINĘ E, która zwalcza wolne rodniki
  • WODĘ TERMALNĄ Z VICHY, która koi, wzmacnia i regeneruje skórę

Już wkrótce produkt będzie dostępny na rynku i dowiesz się więcej.

Jeśli chcesz poznać zbawienne działanie Kombuczy na własnej skórze, obserwuj naszą Stronę Konkursową aby już niedługo poznać nowy produkt od Vichy oraz poznać wyniki Wielkiej Akcji Testowania!



Zapamiętaj cudowne właściwości pozyskiwane z Kombuczy!


Kombucza-cudowna moc natury



Dodał(a): Małgorzata Piguła , Wtorek 17.04.2012 (aktualizacja: 2012-04-17)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
olinkaa24
fajny artykuł
Dodano: 2012-04-06 20:01:30 Zgłoś nadużycie
bahamiller
ciekawe informacje :)
Dodano: 2012-03-25 08:48:53 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×