Moc białej herbaty

Biała herbata określana jest często jako "królowa wszystkich herbat". Wszystko za sprawą jej ograniczonego czasem zbierania, które może odbywać się jedynie wczesną wiosną. Jest najdroższa ze wszystkich, jednak posiada udowodnione działanie sprzyjające kobiecej urodzie.

Moc białej herbaty

Moc białej herbaty


Czy wiesz, że pijąc regularnie napary z białej herbaty, możesz w zauważalny sposób poprawić wygląd swoje skóry. Zawarte w herbacie cenne właściwości pomagają nawilżyć skórę oraz ją rozświetlić.

Dodatkowo biała herbata sprawdzi się idealnie w okresie letnim, kiedy nasza skóra jest narażona na niekorzystne działanie promieni słonecznych. To właśnie napary z niej pomagają zregenerować skórę po opalaniu.


Jak parzyć białą herbatę?

Białą herbatę należy parzyć w temperaturze nie niższej niż 85 °C przez około 6 minut. Aby napar był gotowy do wypicia należy liście herbaty parzyć trzykrotnie. Przygotowana przez Ciebie herbata będzie miała kolor szarosłomkowy. W przeciwieństwie do gorzkiego naparu np. z zielonej herbaty, biała ma bardzo delikatny, subtelny smak.



Przeczytaj również:

Pozytywne właściwości rumianku

Czerwone usta do pracy?

Ratunku! Moje oczy są czerwone



Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Sobota 07.07.2012 (aktualizacja: 2012-07-06)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (4)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
VHerb
Biała herbata to zdecydowanie moja ulubiona.
Dodano: 2017-06-21 11:18:01 Zgłoś nadużycie
Gray Moka
Dobrze zaparzona zielona herbata nie powinna mieć posmaku goryczki :). Ciekawe smaki zielonej herbaty znajdziesz tutaj - http://graymoka.pl/herbaty-zielone.
A biała herbata ma bardzo jasny kolor, parzy się ją krócej niż 6 minut i ma bardzo, bardzo delikatny smak - to idealna baza pod dodatki - http://graymoka.pl/herbaty-biale.
Dodano: 2016-04-18 14:39:08 Zgłoś nadużycie
olinkaa24
pije na zmianę z zieloną
Dodano: 2012-07-11 20:00:44 Zgłoś nadużycie
codzienna
Nie pije w ogóle herbaty:-)
Dodano: 2012-07-09 20:21:33 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×