Budyń z tapioki

Macie ochotę na zdrowy deser? Przedstawiamy Wam przepis na budyń z tapioki!

Budyń z tapioki

Budyń z tapioki


SKŁADNIKI:


mleko
0,5 szkl. drobnych kulek tapioki
0,5 szkl. cukru
2 żółtka jaja
laska wanilii
sól

PRZYGOTOWANIE:


1. Szklankę mleka połącz z kulkami tapioki i odstaw na godzinę.

2. Do mieszanki dodaj 2 szkl. mleka, cukier, ubite żółtka, nasiona z laski wanilii, szczyptę soli i wszystko to podgrzewaj na kuchence przez 10 min. doprowadzając do wrzenia, po czym zmniejsz ogrzewanie i duś jeszcze 15 minut, aż kulki zmiękną i staną się przezroczyste.

3. Deser podawaj z owocami lub konfiturą.


Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Shutterstock




Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Piątek 07.02.2014 (aktualizacja: 2014-02-07)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×