Camembert z żurawinami

Camembert z żurawinami to bardzo smaczny deser, idealny na gorące letnie wieczory. Wypróbuj ten prosty przepis i ciesz się wspaniałym smakiem żurawin!

Camembert z żurawinami

Camembert z żurawiną

Składniki:

  • 4 serki Valbon Camembert 180 g
  • 8 łyżeczek konfitury z żurawin
  • 2 jajka
  • 80 g bułki tartej
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Do głębokiej patelni (lub frytkownicy) nalej sporo oleju i rozgrzej do temp. 180 st. C. W każdym serku zrób małe, ale głębokie nacięcie i włóż po 2 łyżeczki żurawin.

2. Na talerzu rozkłóć jajka i namocz w nich serki. Następnie dokładnie obtocz każdy w bułce tartej. Tak przygotowane serki wrzuć na rozgrzany olej i smaż, aż nabiorą ładnego złotego koloru.

3. Gotowe odcedź na ręczniku papierowym i od razu podawaj.



Źródło: MilionKobiet.pl

Przeczytaj również:

Letnie ciasto z owocami

Szarlotka z pianką

Tort orzechowy


Dodał(a): Katarzyna Kowalewska , Środa 01.08.2012 (aktualizacja: 2012-07-31)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
olinkaa24
smakowicie wygląda
Dodano: 2012-08-05 19:44:06 Zgłoś nadużycie
Malibu89
czasami go robię polecam jest rewelacyjny !!!!
Dodano: 2012-08-03 19:23:26 Zgłoś nadużycie