Figi zapiekane z kozim serem

Tej wspaniałej przystawce nikt się nie oprze!

iStock-611079730.jpg

Składniki

  • 10 fig,
  • 20 plastrów szynki parmeńskiej,
  • 20 plastrów koziego sera,
  • sałata,
  • ocet balsamiczny,
  • oliwa.

Sposób przygotowania

Każdą figę umyj dokładnie, przekrój na pół i dodaj do niej plasterek koziego sera. Tak przygotowane figi owiń plastrami szynki parmeńskiej. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Przystawkę wyjmij, kiedy zauważysz, że wszystkie figi delikatnie się zapiekły. Podawaj na talerzu udekorowanym listkami ulubionej sałaty. Całość polej dressingiem przygotowanym z oliwy wymieszanej z octem balsamicznym. Smak wyostrzysz, dodając do dressingu plasterki papryczki chili. Smacznego! 

Zdjęcie: iStock


Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Poniedziałek 27.03.2017 (aktualizacja: 2017-03-27)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×