Lasagne w pieczonej papryce

Uwielbiasz włoskie smaki i nietypowe połączenia? To danie dla Ciebie!

lasagnewpapr.jpg

Składniki:

  • 4 sztuki czerwonej papryki
  • 1 duża cebula
  • 400 g mięsa mielonego
  • przecier pomidorowy- 300 ml
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie
  • oliwa z oliwek
  • mozzarella (125g)
  • starty ser grana padano 

Sposób przygotowania: 

Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy, dodaj posiekaną drobno cebulę, mięso mielone, czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodaj przecier pomidorowy, cały czas mieszając. Papryki wydrąż, a następnie odkrój z nich górną część (nie wyrzucaj), a następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na dnie papryk ułóż farsz, następnie mozzarellę- w ten sposób stwórz cztery warstwy. Na koniec posyp startym serem grana padano i "zamknij" paprykę za pomocą wcześniej odkrojonej, górnej części. Teraz wystarczy wstawić danie do piekarnika na około 20 minut (180 stopni) i gotowe :). Smacznego!

Zdjęcie: iStock 

ID galerii:390


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Czwartek 12.10.2017 (aktualizacja: 2017-10-12)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Anonim
prezentuje się świetnie i jak to czytam to mam wrażenie że moją nadwagę powoduje właśnie niedziałający piekarnik. ale czas najwyższy zmienić nawyki, kupiłam sobie iqgreen, znajoma na nich 12 kilo w dwa miesiące schudła. liczę na to że i mi się uda skoro tak dobrzedziałają na metabolizm
Dodano: 2017-10-17 10:04:59 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×