Orientalny gulasz z dodatkiem batatów i chilli

To gratka dla miłośników nietypowych połączeń!

leczo-5450dc3804f32cfb33b7f95662ce1b5f_7919c7.jpg

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg wołowiny
  • 1 świeża papryczka chilli
  • 1 duży batat
  • 1 bakłażan
  • 1 żółta papryka
  • 100 ml sosu sojowego
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • garść świeżej kolendry
  • 1 duża cebula 

Sposób przygotowania

Drobno pokrojoną wołowinę i cebulę podsmażaj na patelni, cały czas dolewając bulionu. Po 20 minutach dodaj pokrojone warzywa i duś przez 5 minut. Następnie przełóż wszystkie składniki do garnka, dodaj przecier pomidorowy oraz sos sojowy. Tak przygotowany gulasz przystrój świeżą kolendrą i podaj z kaszą lub ciemnym pieczywem. Smacznego! 


Zdjęcie: iStock 

ID galerii:390

 


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Piątek 06.10.2017 (aktualizacja: 2017-10-06)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
OlaK
Muszę wypróbować! Podlany bulionem Krakus na pewno będzie smakował wyśmienicie. Tym bardziej, że wszystko jest naturalne i bez konserwantów
Dodano: 2017-10-15 11:32:35 Zgłoś nadużycie
Anonim
ja przy diecie próbowałam już batatów na milion sposobów. no i nie - po prostu nie mogę się przemóc. w ogóle i do diet tez podchodzę już jak pies do jeża bo stosuję się w 100 procentach a w raz spadek wagi marny jak nie wiem. dopiero jak zaczęłam jeść normalnie ale dołączyłam do tego sobie tabsy iqacai to udało mi się opanować wagę, schudlam aż 11 kilo w dwa miesiące i pierwszy raz czuję się zadowolona z siebie!
Dodano: 2017-10-06 16:11:30 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×