Pita z kurczakiem i warzywami

Smakowita i zdrowa przekąska, którą Twoja rodzina naje się do syta!

iStock-512398850 (1).jpg

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie bułek pita,
  • 2 filety z kurczaka,
  • cebula,
  • pomidor,
  • świeży ogórek,
  • sałata lodowa,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 4 ząbki czosnku,
  • przyprawa do gyrosa,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Filety z piersi kurczaka oczyść i umyj pod zimną bieżącą wodą. Pokrój w drobną kostkę i w miseczce wymieszaj z przyprawą do grosa. Odstaw. Kilka liści sałaty poszatkuj. Pomidora i surowego ogórka pokrój w równą kostkę, a następnie wymieszaj z odsączoną kukurydzą i sałatą. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem oraz jogurtem naturalnym. Tak przygotowanym sosem polej wcześniej przygotowaną sałatkę. Kurczaka usmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Bułki rozgrzej w piekarniku, odetnij brzegi i wypełnij farszem z sałatki i kurczaka. Smacznego!

Zdjęcie: iStock


Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Poniedziałek 20.02.2017 (aktualizacja: 2017-02-20)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×