Brownie z kaszy jaglanej

Zastanawiasz się, czy jest to możliwe? Tak! Zobacz, jak przygotować niesamowite w smaku i zdrowe brownie z kaszy jaglanej z książki „Zdrowe gotowanie by Ann” Anny Lewandowskiej!

brownie.jpg

SKŁADNIKI

  • 500 g ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 70 g mąki kokosowej,
  • 100 g cukru kokosowego,
  • 100 ml gęstego mleczka kokosowego,
  • 4 łyżki kakao,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • 60 g oleju kokosowego,
  • garść żurawiny,
  • płatki migdałów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kaszę przepłucz pod zimną bieżącą wodą. Kaszę ugotuj i pozostaw do wystygnięcia. Następnie wrzuć do niej wszystkie składniki poza żurawiną i zblenduj. Następnie dodaj żurawinę i delikatnie wymieszaj. Ciasto wyłóż do formy na papierze do pieczenia. Nastaw piekarnik na 180 stopni i przez ciasto przez 50 min. Polewę przygotujesz, rozpuszczając 30 g kakao w 30 gramach oleju kokosowego. Gotowe ciasto polej polewą i ozdób płatkami migdałów. Smacznego! 

zdjęcie: iStock 


Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Piątek 26.08.2016 (aktualizacja: 2016-08-25)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×