Aromatyczne naleśniki dyniowe

Przedstawiamy idealny sposób na pyszne rozpoczęcie nadchodzącej jesieni!

nalesnikizdynnioo.jpg

Lubisz naleśniki? Powinnaś spróbować ich jesiennej wersji! Zwłaszcza, że właśnie rozpoczynamy sezon dyniowy. Dodatek dyni sprawia, że naleśniki są idealnie puszyste i mają wyrazisty, oryginalny smak. Jak je przygotować?

Składniki

  • 2 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 100 g mąki przennej
  • 3/4 szklanki puree z dynii
  • 2 jajka
  • łyżka oleju
  • przyprawy: cynamon, przyprawa korzenna 
  • dodatki: bita śmietana, biały ser, ulubione owoce

Sposób wykonania 

Mąkę przesiej do miski, następnie dodaj cukier i przyprawy. Wlej mleko, dodaj dyniowe puree, jajka i olej. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju i wlej porcję ciasta przy pomocy chochelki. Smaż z obu stron. Tak samo zrób z kolejną porcją. Naleśniki należy podawać z owocami, bitą śmietaną lub białym, słodkim serem. Możesz wykonać je również w wytrawnej wersji, pomijając cukier i słodkie przyprawy. Smacznego!

Zdjęcie: iStock 


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Poniedziałek 04.09.2017 (aktualizacja: 2017-09-04)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Anonim
Windy towarowe producent http://montownia.eu/windy-dzwigi-platformy-towarowe atrakcyjne ceny
Dodano: 2017-11-17 15:20:12 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×