Babeczki z nutą chili, czyli pyszny prezent na Dzień Kobiet

Dla zdecydowanej większości Polaków pieczenie jest sposobem na wyrażanie uczuć. Słodkie wypieki są doskonałą sposobnością do oczarowania bliskich. Ten prosty w wykonaniu, ale efektowny deser, zachwyci swoim smakiem. Mocno czekoladowe babeczki z odrobiną chili podkreślą ciepłe uczucia i będą również świetnym upominkiem przygotowanym ot tak… prosto z serca.

Babeczki z chili.jpg

Składniki

  • babeczki na 1001 sposobów o smaku czekoladowym Delecta,
  • 2 jajka,
  • 100 ml mleka,
  • 100 ml oleju,
  • krem tortowy o smaku czekoladowym Delecta,
  • chili. 


Sposób przygotowania

Przygotuj dwanaście papilotek i metalową formę do wypieku muffinek, a następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni (bez termoobiegu). Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj mleko, olej oraz wsyp zawartość torebki z mieszanką babeczek na 1001 sposobów. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż masa będzie gładka. Zawartość torebki z kremem tortowym wsyp do wysokiego naczynia i dolej mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Do foremek nałóż ciasto do ¾ ich wysokości. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut, aż babeczki się zarumienią. Po ostudzeniu babeczek, przekrój je na pół i przełóż 1 łyżkę kremu czekoladowego. Udekoruj wierzch babeczki odrobiną kremu i szczyptą chili.

Zdjęcie i źródło: materiały prasowe


Dodał(a): Małgorzata Rosiak , Wtorek 07.03.2017 (aktualizacja: 2017-03-07)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×