Dyniowa czekolada na gorąco z bitą śmietaną

Oto coś idealnego na chłodne jesienne wieczory, zobaczcie sami.

dyniowa gorąca czekolada.jpg

Dyniowa czekolada na gorąco z bitą śmietaną

Jesienią często mamy ochotę na coś słodkiego, co skutecznie nas rozgrzeje. Gorąca czekolada z dodatkiem dyni, która jest nieodłącznym elementem jesieni to coś, co z pewnością wam zasmakuje, oto prosty przepis.

SKŁADNIKI:

2 szklanki mleka
1 szklanka przecieru z dyni
3 łyżki kakao
1/4 szklanki daktyli
szczypta cynamonu
szczypta imbiru
szczypta ostrej papryczki

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Daktyle należy zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę, następnie zmiksować je na gładką masę. 

2. Wszystkie składniki należy wrzucić do jednej miski i zmiksować przy pomocy blendera na jednolity płyn.

3. Całość podgrzać w niewielkim garnuszku i ewentualnie rozcieńczyć mlekiem. 

4. Udekorować bitą śmietaną i odrobiną cynamonu.

Zobacz też:

Źródło: Milionkobiet.pl

Foto: Shutterstock.com


Dodał(a): Paulina Lęcznar , Poniedziałek 26.10.2015 (aktualizacja: 2015-10-26)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×