Dyniowe racuchy z cukrem pudrem i konfiturą

Nie wiecie co zrobić z dynią? mamy dla was przepis, który zasmakuje każdemu!

dyniowe racuchy.jpg

Dyniowe racuchy z cukrem pudrem i konfiturą

Każdy kocha pyszne domowe racuchy. Okazuje się, że można przygotować je na bazie dyni, która króluje jesienią. Takie danie można spokojnie podać na obiad, ale także na deser. Z dodatkiem domowych konfitur zachwycą wszystkich domowników i gości.

SKŁADNIKI:

200 g zmiksowanej upieczonej dyni
2 jajka
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
50 g jogurtu naturalnego
2 łyżki masła
2 łyżki cukry
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder
domowe konfitury

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Dynię należy wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać jajka oraz roztopione masło i dokładnie wymieszać.

2. Mąkę przesiać przez sito i dodać do dyni razem z proszkiem do pieczenia i cukrem. Całość połączyć w jednolitą masę.

3. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i smażyć niewielkie placuszki na złoty kolor z obu stron.

4. Placki po upieczeniu posypać cukrem pudrem i podawać z domową konfiturą.

Zobacz też:

Źródło: Milionkobiet.pl

Foto: Shutterstock.com


Dodał(a): Paulina Lęcznar , Niedziela 18.10.2015 (aktualizacja: 2015-10-17)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×