Empanadas

Empanadas to danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Pyszne, smażone pierożki możesz podać również w wersji wegetariańskiej. Zamiast szynki, do środka włóż warzywa. Będą równie smaczne!

Smażone pierogi

Składniki:

  • 15 dag mąki kukurydzianej
  • 15 dag mąki pszennej
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do smażenia

Farsz:

  • kilka plasterków żółtego sera i szynki


Przygotowanie:

  1. Z mąki, soli oraz wody wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić na 15 minut do lodówki.
  2. Ciasto rozwałkować i wyciąć dużą szklanką kółka o średnicy około 10 cm.
  3. Włożyć do środka ser i szynkę, zlepić brzegi.
  4. Smażyć w woku, na oleju, do osiągnięcia rumianego koloru.

Źródło: MilionKobiet.pl

Przeczytaj również:

Sałatka z kurkami i cukinią

Sałatka z kurczakiem

Owocowa sałatka indyjska



Dodał(a): Karolina Czaja , Wtorek 27.03.2012 (aktualizacja: 2012-03-26)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Malibu89
możliwę że wypróbuję
Dodano: 2012-03-29 22:41:35 Zgłoś nadużycie
olinkaa24
fajny przepis :)
Dodano: 2012-03-27 19:59:35 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×