Faszerowane ziemniaki z łososiem i serem

Przedstawiamy Wam przepis na faszerowane ziemniaki z łososiem.

Faszerowane ziemniaki z łososiem i serem

Faszerowane ziemniaki z łososiem i serem


SKŁADNIKI:

4 duże ziemniaki
szczypiorek
15 dag fileta z łososia
szalotka
3 łyżki tartego sera
2 łyżki masła
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki wyszoruj, osusz i ułóż na blasze.

2. Ziemniaki piecz 40 min. w 200 st., następnie odetnij wierzchy i wydrąż.

3. Posiekaj szalotkę, następnie przesmaż ją na maśle. Posiekaj szczypiorek, łososia opłucz i pokrój w kostkę.

4. Miąższ ziemniaczany wymieszaj ze szczypiorkiem, tartym serem, łososiem i szalotką.

5. Mieszankę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

6. Farszem napełnij wydrążone ziemniaki i ponownie ułóż na blasze.

7. Piecz 20 min. w 200 st. aż wierzch stanie się złocisty, a ryba upieczona.

Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Thinkstock




Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Poniedziałek 04.11.2013 (aktualizacja: 2013-11-04)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×