Filet z kurczaka nadziewany winogronami

Mięso z kurczaka idealnie komponuje się z owocami. Wypróbuj przepis na kurczaka nadziewanego winogronami. Smacznego!

kurczak w winogronach

Składniki:

  • 4 filety kurze (2 podwójne)
  •  cebula
  • 200 g winogron
  • 2 łyżki bułki tartej
  •  2 łyżki płatków migdałowych
  • łyżeczka posiekanego tymianku, sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju, łyżka masła


Przygotowanie:

1. Mięso umyj, osusz. Ułóż na desce na folii spożywczej, przykryj drugim kawałkiem folii i rozbij tłuczkiem. Posól, oprósz pieprzem.

2. Cebulę posiekaj, podsmaż na łyżce oleju. Dodaj płatki migdałowe, smaż razem przez minutę. Zdejmij z palnika, dodaj winogrona (większe przekrój na połówki, kilka zostaw do dekoracji), tymianek, bułkę tartą i szczyptę soli.

3. Farsz nałóż na płaty mięsa, zroluj, zwiąż nicią kuchenną, podsmaż na pozostałym oleju i połówce masła. Przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, piecz przez 40 min w temp. 180 st. C. 10 min przed końcem pieczenia dodaj pozostałe winogrona.

Przygotowanie: 55 minut, 4 porcje

RADA: Winogrona i kawałki serów (pleśniowego, camembertu, brie i żółtego) tworzą doskonały deser.


Źródło: MilionKobiet.pl

Przeczytaj również:

Sznycel wiedeński

Sałatka z makaronu i ciecierzycy

Gulasz po węgiersku


Dodał(a): Karolina Kawecka , Środa 13.06.2012 (aktualizacja: 2012-06-12)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Malibu89
:)
Dodano: 2012-06-22 13:59:13 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×