Frittata z papryką

Przedstawiamy przepis na frittatę z papryką z dodatkiem cebuli i żółtego sera. Smacznego!

Frittata z papryką

Frittata z papryką




SKŁADNIKI:

• 250 g ziemniaków
• łyżka oleju rzepakowego
• ¼ szkl. posiekanej cebuli
czerwona papryka
• 4 jaja
• 50 g sera żółtego
suszony tymianek
• sól

PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki pokrój w kostkę i gotuj w osolonej wodzie przez 5 min. następnie podsmaż je przez 12 min. na oleju.

2. Do ziemniaków dodaj cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę, szczyptę tymianku i odrobinę soli; duś. 8 minut.

3. Ubij 2 całe jajka, z pozostałych dwóch wydziel białka i zmieszaj je ze startym serem.

4. Warzywa przełóż do formy, następnie zalej je mieszanką jaj.

5. Piekarnik rozgrzej do 180 st. i piecz bez przykrycia przez 20 minut.



Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Piątek 20.09.2013 (aktualizacja: 2013-09-20)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×