Gorąca czekolada z dodatkiem chilli, pomarańczy i cynamonu

Poznajcie najlepszy przepis w sieci!

czkoladkapapryka.jpg

Nie wiesz, jak rozgrzać się w pierwsze, jesienne dni? Na szczęście mamy na to sposób. Oto przepis na niezwykłą, aromatyczną czekoladę na gorąco:

SKŁADNIKI

  • 200 mleka
  • 4 łyżki śmietanki 30 %
  • łyżka cukru
  • szczypta cynamonu
  • 50 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
  • kawałek papryczki chilli
  • plasterek pomarańczy 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Do rondelka wlej mleko i śmietankę. Następnie dodaj cukier, cynamon oraz paprykę. Podgrzewaj aż mleko zacznie się gotować, cały czas mieszając. Czekoladę pokrój na małe kawałki i dodaj do gotującego się mleka. Mieszaj aż czekolada zacznie się rozpuszczać. Gotuj do momentu kiedy czekolada zacznie być gładka- wtedy wyciśnij plasterek pomarańczy. Tak przygotowany napój podawaj w małych filiżankach. Do deseru możesz dodać odrobinę bitej śmietany. Smacznego!

Zdjęcie: iStock 


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Czwartek 14.09.2017 (aktualizacja: 2017-09-13)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Anonim
Najwyższej jakości polar minky sklep internetowy http://tkaninydzieciece.com.pl tylko teraz w atrakcyjnych cenach
Dodano: 2017-11-17 15:17:34 Zgłoś nadużycie
Anonim
właśnie przez takie cudowne smakołyki przed wakacjami byłam zmuszona do kupienia sobie tabsów iqacai żey schudnąć bo przytyło mi się przez zimę dobre naście kilogramów :P od tamtej pory się pilnuje...ale jak się czyta to aż ślinka cieknie
Dodano: 2017-09-14 13:36:17 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×