Gruszkowy deser z joguretm

Rozpływający się w ustach, niesamowicie smaczny deser...

Gruszkowy deser z joguretm

Gruszka w cieście z jogurtem i świeżą miętą
Ilość dla 3-4 osób

Składniki:

•    2-3 gruszki
•    300 ml gęstego jogurtu owocowego
•    1 opakowanie złocistych nuggetsów na słodko
•    ½ szklanki wody (125 ml)
•    olej do smażenia
•    świeża mięta do dekoracji

Przygotowanie:

Gruszki obrać, pokroić na pół, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić na kilka cząstek.Zawartość torebki złocistych nuggetsów na słodko połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Owoce zamaczać w cieście i, za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Podawać na gorąco z ulubionym jogurtem, udekorowane gałązkami świeżej mięty i ew. drobnymi owocami (porzeczki, jagody, maliny).

Przepis, przygotowanie i foto: KAMIS

Przeczytaj również:

Kruche ciasteczka orzechowe

Deser tiramisu 

Lody podwójnie śmietankowe




Dodał(a): Magdalena Milewska , Środa 16.11.2011 (aktualizacja: 2011-11-16)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
basia4ab
Bardzo lubię gruszki,a to ciekawy przepis,muszę go wypróbować.
Dodano: 2011-11-16 11:53:02 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×