Indonezja w twojej kuchni

Satay to proste, indonezyjskie danie, składające się z kawałków grillowanego mięsa z dodatkiem aromatycznych, często pikantnych sosów. Łatwa i pyszna potrawa zdobyła popularność w całej Azji Wschodniej. Pokażemy ci jak zrobić satay z indyka, byś mogła zakosztować smaków Orientu w swoim domu.

satay

Satay z indyka z dipem curry
ilość dla 4 osób

Składniki:

600 g fileta z indyka
1 mango
1/2 ananasa
200ml jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
marynata orientalna
musztarda z curry

Przygotowanie:

Indyka pokrój w cienkie paski, wymieszaj z marynatą orientalną, odstaw na kilka godz. następnie nadziej na patyki do szaszłyków i smaż na ruszcie. Podawaj z jogurtem wymieszanym z 3 łyżkami musztardy z curry i 1 łyżką miodu oraz ze świeżymi owocami.



Przepis i foto: KAMIS



Dodał(a): Ola Wójcik , Środa 01.02.2012 (aktualizacja: 2012-01-31)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Malibu89
nie przepadam za łączeniem mięs z owocami i nie przepadam za ananasem ale może się skusze to zrobić dla domowników ;)
Dodano: 2012-02-02 19:46:29 Zgłoś nadużycie
MariolciaK
Egzotyka na lato;)
Dodano: 2011-07-14 15:33:59 Zgłoś nadużycie
no name
Może byc ciekawy smak :)
Dodano: 2011-06-10 23:54:37 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×