Jęczmień z ananasem, pomarańczą i ricottą

Lubicie taką mieszankę?

Jęczmień z ananasem, pomarańczą i ricottą

Jęczmień z ananasem, pomarańczą i ricottą

SKŁADNIKI:

szkl. dużych kawałków świeżego ananasa
szkl. ugotowanego pęczaku jęczmiennego
pół szkl. sera ricotta
łyżeczka melasy
mała pomarańcza
2 łyżki lekko podprażonych pestek dyni

PRZYGOTOWANIE:

1. Ananasa wrzuć na rozgrzaną patelnię i krótko podsmaż, aż środek będzie miękki, lecz brzegi przypieczone.

2. Gotowego ananasa ułóż na pęczaku i przykryj go serem wymieszanym z melasą oraz pokrojoną w plastry pomarańczą.

3. Całość posyp pestkami dyni.

Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Shutterstock



Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Wtorek 17.06.2014 (aktualizacja: 2014-06-17)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×