Kakaowe naleśniki z kremem bananowym

Któż z nas nie lubi naleśników? Mamy dla was zatem ciekawą i słodką propozycję, która z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkości.

kakaowe naleśniki.jpg

Kakaowe naleśniki z kremem bananowym

Naleśniki to świetny pomysł nie tylko na obiad, ale także na pyszny deser. To danie jest proste i smakuje praktycznie wszystkim, tym małym i tym dużym smakoszom. Wersja kakaowa z bananowym musem to świetna opcja dla tych, którzy lubią słodkości. 

SKŁADNIKI:

Ciasto 

1 szklanka mąki
2 szklanki mleka
2 jaja
1 łyżka kakao
70 ml oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Krem

3 dojrzałe banany
50 g płatków migdałowych 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do miski należy przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

2. Następnie trzeba dodać mleko, jaja oraz olej i wszystko dokładnie wymieszać lub zmiksować, by powstało jednolite ciasto na naleśniki.

3. Na odpowiednio rozgrzanej patelni należy smażyć średniej grubości naleśniki. Trzeba je pilnować, gdyż ciasto z dodatkiem kakao znacznie szybciej może się przypalać.

4. Na patelni trzeba podprażyć delikatnie płatki migdałowe. 

5. Aby przygotować krem należy zmiksować lub bardzo drobno posiekać banany i dodać podprażone płatki migdałowe.

Zobacz też:

Źródło: Milionkobiet.pl

Foto: Shutterstock.com


Dodał(a): Paulina Lęcznar , Niedziela 08.03.2015 (aktualizacja: 2015-03-09)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×