Kostki arbuza to nasz nowy przepis na lato!

Sprawdź, co tak bardzo w nich uwielbiamy!

arbuz.jpg

My kobiety generalnie uwielbiamy ciepłe pory roku, dlatego nie znam ani jednej, która wolałaby zimę od ciepłej wiosny. Nie tylko ze względu na temperaturę, lecz także na szerszą gamę wyboru ubrań i krojów oraz oczywiście pysznych owoców i warzyw sezonowych. Grillowane szparagi, chłodnik z botwinką czy… kostki lodowe z arbuza!

Zobacz też: Oto lody, które zdominują Twoje lato! 


Są cudownie łatwe w przygotowaniu, a dorzucone do wody mineralnej nadają mu świeżego i orzeźwiającego posmaku. Dodatkowo, nie ma tu żadnej wielkiej filozofii.


Wystarczy pokroić na kawałki większy kawałek arbuza, wydłubać z pestek i wrzucić do blendera, po czym rozlać do gumowych tacek na lód. Jeśli jesteś zwolenniczką szybszych rozwiązań - spróbuj pokroić arbuza w małe kosteczki i połóż je na plastikowej taczce. Lubisz słodszą wodę? Posyp arbuza odrobiną trzcinowego cukru. Następnie wrzuć je do zamrażarki i odczekaj do 3-4 godzin. Po wszystkim wyjmij je z zamrażalnika i wrzuć do dzbanka z wodą. Dla urozmaicenia możesz dodać też listki mięty, jednak nie mrożone, lecz idealnie świeże.

Przeczytaj też: Letnie kapelusze gwiazd 


Kostki sprawdzą się nie tylko jako urozmaicenie dla wody lecz także podczas drinkowania - można dodać go do martini zamiast oliwek czy do odrobiny wódki z gazowaną wodą.


Idealne urozmaicenie na domowe przyjęcie z dodatkiem letnich drinków w cieplejsze dni!


Źródło: Purewow

Zdjęcie: Pinterest.com


Dodał(a): Anna Guzek , Czwartek 23.06.2016 (aktualizacja: 2016-06-23)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×