Krewetki w cieście sezamowym

Szukasz pomysłu na smaczne i niebanalne danie? Będziesz zachwycona owocami morza. Złociste krewetki w cieście sezamowym sprawią, że przeniesiesz się do krainy niezapomnianych smaków.

Krewetki w cieście sezamowym

Złociste krewetki w cieście sezamowym z sosem słodko-kwaśnym i chili
Dla 3 osób

Składniki:
•    15 dużych krewetek tygrysich
•    1 opakowanie złociste nuggetsów z sezamem
•    olej do smażenia
•    ½ szklanki wody (125 ml)
•    150 ml gotowego sosu słodko- kwaśnego
•    Chili
•    1 świeży ogórek

Przygotowanie:

Krewetki oczyścić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Zawartość torebki złocistych nuggetsów z sezamem połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Krewetki maczać w cieście i, za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Danie ułożyć na talerzach i udekorować cienkimi plasterkami ogórka. Podawać z sosem słodko-kwaśnym doprawionym szczyptą chili.

Przepis, przygotowanie i foto: KAMIS

Przeczytaj również:

Zapiekanka makaronowa

Grillowana salsa z krewetkami 

Polędwiczki w czerwieni



Dodał(a): Magdalena Milewska , Wtorek 08.11.2011 (aktualizacja: 2011-11-08)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
drzwi
Nigdy nie jadłam krewetek :(
Dodano: 2011-12-10 20:17:17 Zgłoś nadużycie
Malibu89
nie przepadam za krewetkami więc ten przepis sobie odpuszczę
Dodano: 2011-11-08 17:21:39 Zgłoś nadużycie
Amelia81
ależ robicie mi smaka uwielbiam krewetki a te wyglądają cudownie, może spróbuje zrobić
Dodano: 2011-11-08 13:42:04 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×