Lody jabłkowo-bazyliowe

Przedstawiamy przepis na lody jabłkowo-bazyliowe. Smacznego!

Lody jabłkowo-bazyliowe

Lody jabłkowo-bazyliowe



SKŁADNIKI:

• 0,5 kg kwaskowatych zielonych jabłek
• cytryna
• 3 łyżki wyłuskanych pistacji
• 3 łyżki naturalnego jogurtu do 3%tł.
• 75 g brązowego cukru
pęczek bazylii
• naturalny ekstrakt wanilii
• 100 ml słodkiej śmietanki 30% tł.

+
pistacje do dekoracji


PRZYGOTOWANIE:

1. Jabłka obierz i drobno pokrój, następnie pokrop je sokiem wyciśniętym z cytryny, a pozostałą z niej skórkę pokrój z 1 łyżką pistacji.

2. Twaróg, cukier, bazylię, jogurt naturalny,2 łyżki pistacji, zmiksuj razem z kilkoma kroplami ekstraktu wanilii.

3. Śmietankę ubij i połącz ją ze skórką z cytryny oraz powstałą mieszanką.

4. Powstałą masę przełóż do miski(metalowej) i zamrażaj ok. 4 godz. mieszając co ok. 30 minut. Udekoruj pistacjami.



Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Niedziela 01.09.2013 (aktualizacja: 2013-09-04)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×